Arriba la tardor a l’hort

Durant el mes d’octubre és l’època adequada per plantar bledes, cols de paperina i de cabdell, enciam romà, escarola, cebes, calçots i porros. Es sembren faves, espinacs, raves i julivert, naps, rúcula i pèsols. El més adient és netejar l’hort i treure les plantes d’estiu, ja que difícilment produiran més collita.

35

Durant aquests dies acaba la collita de peres i pomes tardanes i en alguns llocs comença la recollida de taronja i mandarina. Al novembre es continuen les sembres i plantades de bledes, xicoria, cols de Pasqua, de paperina i de cabdell, espinacs, escaroles, xirivia, pèsols de tota mena, cebes, faves primerenques, nap fi i pastanaga fina.

L’hivern ja treu el nas. El desembre és un mes de poca feina a l’hort. Es cullen cols, bròquils, espinacs, bledes, enciams i escaroles. Es fan planters de tomates en caixons. És l’època de les podes (en lluna decreixent) i els empelts dels fruiters, si en fem, i segueix a bon ritme a collita de taronges, llimones i mandarines. És un bon moment per plantar cítrics.

Font: Calendari dels Pagesos.

Deixa un comentari