Converteix un pot de vidre en un cosidoret!

Seguint amb la línia de tallers “Converteix”, sempre reutilitzant i reciclant materials, es pretén donar idees i eines perquè qui en tingui ganes pugui crear, gaudir, compartir, deixar anar la imaginació i sobretot contribuir amb la conservació i el respecte pel medi ambient.

quinatela

Aquest cop l’objectiu d’aquest taller és aprendre a fer un cosidoret a partir d’un pot de vidre! Abans però, cal tenir present la importància en la minimització de residus ja que recau en la decisió del consumidor. Alhora de comprar productes s’ha de tenir en compte si són reciclats i/o reciclables. La decisió de la compra s’ha de fer pensant en els residus associats al producte que es compra guiant-se amb el principi de les 4R:

 • REPENSAR: Reflexionar un moment sobre els nostres hàbits diaris que hauríem de canviar i com podem incidir en la millora de la gestió dels residus generats.
 • Tot comença amb nosaltres!
 • REDUIR: Consumiu allò que realment és necessiti, apostant sempre pels productes que generin menys residus.
 • REUTILITZAR: Aprofiteu tot allò que encara pot tenir una utilitat utilitzant un producte més d’una vegada i reparant un producte existent ampliant així la seva vida útil abans de ser substituït.
 • RECICLAR: Transformeu productes usats o sense valor en nous materials, iguals o diferents dels inicials.

Si esteu interessats en temes relacionats us proposo diferents reportatges i documentals:

Materials:

 • Un pot de vidre de qualsevol mida i forma
 • Un retall de roba
 • Un tros de beta
 • Farcit dels ninots de peluix o un tall d’espuma flonja
 • Pistola de silicona o cola blanca
 • Fil de cosir, agulla i estisores

Procediment:

1. Fer el patró de la tapa del pot, marcar-lo al revés de la tela i retallar-lo.
ATENCIÓ! El patró ha de ser 4,5 cm més gran que la tapa del pot de vidre.

1_cosidor

2. Pel costat bo de la tela es cus en ziga-zaga tota la vora del tall de roba.

2_cosidor   5_cosidor

3. Un cop cosit tot el contorn de la tela s’estira el fil i s’arronsa la tela. Llavors es posa el farcit dins ben distribuït i es tanca amb 4 puntades amb el fil i l’agulla.

3_cosidor   4_cosidor

4. Seguidament es retalla una circumferència del mateix diàmetre que la tapa del pot de vidre i amb la pistola de silicona o amb cola blanca i un pinzell s’enganxa al cul del coixinet.

6_cosidor

5. Abans d’enganxar el coixinet sobre la tapa del pot de vidre cal treure els adhesius del pot amb alcohol per eliminar totes les restes de cola que hi puguin haver.

6. Després ja es pot enganxar el coixinet sobre la tapa del pot!

7_cosidor   8_cosidor

7. Seguidament es decoren les vores de la tapa amb una beta de cotó del color que es vulgui. S’enganxa la beta amb la pistola de silicona o cola blanca, sempre tapant la base del coixinet.

9_cosidor

8. Finalment es pot decorar el punt on comença i on acaba la beta per tal de tapar-lo. En aquest cas he fet un cor amb una tela ben diferent a la del coixinet i l’he pintat amb làtex perquè no es desfilés. Aquest és el punt on heu de fer servir la imaginació i decorar-ho com més us agradi!

10_cosidor   11_cosidor

9. Ja està llest això! El cosidoret per a la costura de supervivència ja es pot utilitzar! Mireu que bonics han quedat de diferents colors!

cosidors 

Si voleu descobrir més idees o productes de quina tela, visiteu la següent adreça: https://ca-es.facebook.com/quinatelaaa

Deixa un comentari