Converteix una samarreta vella en una bossa ecològica!

L’objectiu d’aquest article és aprendre a fer una bossa de roba ecològica a partir d’una samarreta vella. Però, abans cal prendre consciència del gran impacte ambiental que suposa l’ús de les bosses de plàstic pel medi ambient.

S’ha estimat que a Catalunya utilitzem una mitjana de 5,4 bosses per família i setmana en centres comercials els caps de setmana, el que suposa que només amb un cap de setmana consumim més de 14 milions de bosses de plàstic. Les bosses de plàstic representen el 2% en pes de les deixalles a Catalunya, unes 110.000 tones de residus de bosses de plàstic.

Aquest consum insensat de bosses de plàstic, recurs no renovable ni biodegradable derivat del petroli té una vida útil molt curta (12 minuts) i un cop dipositada a la brossa tarda entre 400 i 1000 anys en descomposar-se. A més a més, es provoca el malbaratament de gran quantitat d’aigua, energia i petroli. Es tracta d’un consum perjudicial pel medi ambient, però són fàcilment substituïbles per elements amb menor impacte ambiental (bosses de cotó, cabàs, carretó, compra a granel, etc).

Així doncs, us proposem alternatives a la utilització de bosses de plàstic, és molt fàcil!

Materials que necessiteu:
– Samarretes velles
– Estisores
– Fil de cosir i agulles o màquina de cosir

Procediment:

1. Tallar les mànigues i el coll de la samarreta.

SANYO DIGITAL CAMERA   SANYO DIGITAL CAMERA

2. Es dóna la volta a la samarreta i es marca amb agulles de cap per on s’ha de cosir.

SANYO DIGITAL CAMERA

3. Es cus a mà o a màquina la part de baix de la samarreta.

SANYO DIGITAL CAMERA

4. Finalment se li dóna la volta i ja està acabada, preparada per portar qualsevol cosa!

SANYO DIGITAL CAMERA

Si la samarreta no us agrada sempre podeu pintar-la amb pintura de roba al vostre gust. Tingueu en compte que si porteu molt pes es poden donar les anses de la bossa i penjar molt, tot i així és una bossa molt còmode i original.

Si voleu descobrir més idees o productes de quina tela, visiteu la següent adreça: https://ca-es.facebook.com/quinatelaaa

Deixa un comentari