Documentals i audiovisuals sobre el malbaratament

Us presentem tres audiovisuals que us poden ser molt útils a l’hora d’entendre què és el malbaratament alimentari i quins impactes té a la nostra societat:

descarga ¿Manduca Caduca?, 2012, 28′. A part presentar a l’espectador d’una forma molt clara de què es tracta la problemàtica del malbaratament alimentari, aquest film ens ensenya com persones de diferents parts del món s’han adonat que aquest fet és inviable, i han engegat campanyes socials molt interessants en contra…  El podeu visionar online clicant aquí.

La comida no se tira, 2014, 1h 3′. Ensenya la gran quantitat de menjar que es llençada diàriament a les escombraries a les nostres cases, i totes aquelles tones de fruites i verdures que són descartades al llarg de la cadena de producció, i que, tot i ser saludables, no arriben ni tan sols a estar a l’estant d’un supermercat a causa del seu aspecte. El vídeo també proposa solucions a aquesta situació… El podeu visionar online clicant aquí.

Vivir en la basura

Vivir en la basura, 1994. Aquest breu reportatge d’onze minuts ens posa cara a cara amb la realitat més crua del malbaratament: les persones que sobreviuen gràcies als residus alimentaris. Fa poc més de 20 anys, uns nens van ser noticia per haver consumit restes de carn humana a l’abocador de Peixinhos, al Brasil, on vivien amb les seves famílies d’allò que trobaven a les escombraries. Si aquesta situació ja resulta del tot insuportable, la cosa va més enllà… Paral•lelament a aquesta situació, algunes empreses alimentàries brasileres estaven fent quelcom èticament intolerable… El podeu visionar online clicant aquí.

Deixa un comentari