Els Grans Camins de l’Aigua, a la Selva

L’aigua és l’element comú d’una comarca de paisatges molt diversos distribuïts per territoris de costa, de plana i de muntanya.

log_selwa

Per gaudir-ne intensament, des del Consell Comarcal de la Selva es gestiona una extensa xarxa de camins adequats per a la pràctica del senderisme i el cicloturisme, que creuen de nord a sud i d’est a oest la comarca. Són els Grans Camins de l’Aigua, una xarxa d’itineraris de 325 km que uneixen els diferents pobles de la comarca i que permeten a l’usuari descobrir un patrimoni natural i cultural poc conegut de rius, molins, estanys, rieres, ponts, rescloses, penya-segats, llacunes, pous de glaç, etc.

Podeu entrar a la pàgina web de l’associació de turisme “la Selva, comarca de l’aigua” i escollir entre els 54 trams, amb l’opció de descarregar la fitxa descriptiva i el track per gps a partir del portal wikiloc.

D’altra banda, a la comarca també s’impulsa el projecte “SELWA, un compromís amb l’aigua”, una aposta del territori per un model eficient i sostenible de gestió de l’aigua a la comarca que es fomenta en la participació dels agents econòmics i socials i en la implicació activa de la ciutadania.

En concret, s’ha realitzat un recull de bones pràctiques en l’ús de l’aigua per aplicar a nivell domèstic, una exposició itinerant, publicacions temàtiques i activitats educatives amb escolars i un programa de caminades guiades.

Font: SELWA

Deixa un comentari