Gran ressò de l’acció de resistència de No a la MAT a Fellines

Almenys 18 mitjans de comunicació, incloent des del Telenotícies Vespre de TV3, fins el Mundo o Europapress s’han fet ressò de l’acció protagonitzada per un activista de No a la MAT a la base de la torre 66 a Fellines. Ahir al matí, en una acció preparada i planificada amb molta antel·lació, tant bon punt van aparèixer les màquines de REE per iniciar les obres, un jove es va soterrar a l’indret on s’hauria d’enlairar la torre 66. Des d’una rulot i a través d’un túnel de 12 m l’activista va accedir a un vehicle -prèviament soterrat- i es va encadenar a un bidó de formigó situat per sota del cotxe. Més d’11h de treballs dels bombers van ser necessàries per extreure el jove sense perill.

IMG_5257
Plataforma No a la MAT

L’acció ha servit per denunciar l’incompliment de decisions per escrit de la Generalitat segons els quals la MAT no hauria de passar a menys de 100 metres d’habitatges aïllats i 500 metres de nuclis, fets que s’incompleixen a diferents punts del traçat. En aquest tram en particular la torre que es vol aixecar es troba a 17 metres d’una casa i d’altres a 250 metres del nucli de Fellines.

IMG_5255
Plataforma No a la MAT

No només la MAT representa una infraestructura innecessària, sinó que infringeix les mesures de seguretat establertes. L’Estat espanyol va incentivar durant la dècada del 2000 la instal·lació de grans centrals de cicle combinat que no tenen mercat per la forta irrupció de les renovables i pel descens de consum arran de la crisis i les pujades de les tarifes. La línia de Molt Alta Tensió es porta a terme per tal de garantir el negoci d’aquest excedent de potència instal·lada de les grans elèctriques, mitjançant l’exportació de corrent a l’estranger.

Aquest vespre a les 19:30h hi haurà una concentració de suport a No a la MAT a la Plaça de Vi, Girona.

Deixa un comentari