La manduca no caduca, setembre mes de l’aprofitament

20131116_124518La Manduca no caduca és una iniciativa que pretén lluitar contra el malbaratament d’aliments d’una manera col·lectiva, convidant a les persones a participar i crear juntes noves formes d’aprofitar millor el menjar. L’Associació de Naturalistes de Girona, conscients d’aquest problema seguim amb aquesta campanya iniciada l’any 2013.

la-manduca-no-caduca-1Aprendrem a la vegada que és possible adoptar hàbits de consum responsables i saludables per a nosaltres mateixos i per al món: Catalunya té al voltant de 7.570.000 habitants. I ara, per fer-nos una idea, al món hi ha l’equivalent de 660 Catalunyes passant gana. Amb menys d’un terç del total de menjar malbaratat a la Unió Europea, els Estats Units i el Regne Unit, n’hi hauria prou per evitar la desnutrició de TOTES AQUESTES PERSONES.

Foto: Laura BillingsLamentablement, el malbaratament alimentari és una injustícia que no només afecta als humans. És una problemàtica mundial que té una greu incidència al medi ambient: “el 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle provenen de la producció de menjar que no arribarà mai a ser aprofitat”, explica l’ambientalista Tristan Stuart en relació a la sobreproducció alimentària.

Molts pensaran que no llençar el menjar no donarà de menjar a la resta. No obstant, un consum responsable ens fa ser més conscients que formem part d’un món unit per la natura, que no hi entén de fronteres, on el que fem “aquí” també afecta “allà”. Respectar el medi ambient és també respectar els éssers vius. D’altra banda, el consum desenfrenat ens allunya de la humanitat materialitzant-nos, fent-nos pensar que el preu dels aliments només es pot mesurar amb euros, dòlars, pesos… i deixant enrere allò inquantificable com és cuidar el món que ens envolta per tal que d’altres, molts més, el puguin gaudir tant ara com demà.

¿Com pretenem sentir empatia pels altres, si ensenyem als nostres nens i nenes a llençar els aliments a les escombraries, i que no passa res si algú no té accés a aquells aliments, i que no passa res amb l’impacte ambiental?

Per tal de crear junts una nova consciència de consum i deixar enrere tots aquests hàbits que no beneficien a ningú, us  convidem a formar part de les activitats que tindran lloc a Girona al llarg del proper més de setembre; El mes de l’Aprofitament!

Inscriu-te aquí

L’Associació de Naturalistes de Girona és una organització no governamental ecologista que des de l’any 1981 actua a les comarques gironines. Es finança en part, gràcies a les aportacions de persones compromeses amb la idea d’aconseguir un món més just ambientalment i socialment. La teva col·laboració, per petita que sigui, ens permet seguir lluitant contra el malbaratament alimentari i reduir els impactes ambientals i socials que genera. Fes un donatiu i dóna suport la nostra lluita. Fes-te NATUS i col·labora!

Subscriu-te al newletter dels NATUS aquí.

Pots omplir l’enquesta sobre els hàbits alimentaris aquí.

Donatius econòmics per la continuitat de la campanya (especificar concepte: La Manduca No Caduca): Número d’IBAN: ES07 2100 0002 5102 0100 4841.

Deixa un comentari