Agenda

Dissabte 28/11/15 | Pendent de confirmar

El valor dels aliments. Taller d'aprofitament dels aliments

Per introduir els assistents en la temàtica del malbaratament alimentari, es projectarà el mini-documental "El valor dels aliments". Tot seguit, es realitzarà un taller pràctic d'aprofitament d'aliments descartats, a càrrec de Nani Morà, de l'associació Menjadors Ecològics. Els aliments amb els que farem el taller, provindran majoritàriament de descart comercial, per tal d'evidenciar la proximitat de la problemàtica en el nostre dia a dia.


Dimecres 25/11/15 | De 12.00 a 13.30

El valor dels aliments. Xerrada sobre malbaratament alimentari

Per introduir els assistents en la temàtica del malbaratament alimentari, es projectarà el mini-documental "El valor dels aliments", es parlarà de la problemàtica i es realitzarà una petita activitat pràctica d'aprofitament d'aliments.


Dilluns 23/11/15 i dimecres 25 | De 10 a 11 del matí

Xerrada "Res al plat, res a la brossa"

Es presentarà la informació sobre la problemàtica ambiental i social del malbaratament alimentari, i les xifres de malbaratament del centre contra les quals es vol executar un pla d'aprofitament, exemplificant algunes de les bones pràctiques que es poden dur a terme a nivell professional. També es compartiran els resultats de malbaratament dels plats servits, és a dir, el que els alumnes deixen al plat, una activitat educativa de sensibilització que estan realitzant conjuntament Naturalistes de Girona i La Copa. Més informació: Escola d'Hostaleria de Girona i/o Associació de Naturalistes de Girona.


21 de novembre 2015 | De 9.00 a 15.00

Participació al Fòrum "Canvi climàtic i alternatives: solucions per un canvi de model a Catalunya"

Jornada de debat i reflexió amb diferents experts i col·lectius que presentaran les seves experiències en la lluita contra el canvi climàtic. Des de Naturalistes de Girona, presentarem l'experiència de la Manduca no caduca. El Moviment per la Justícia Climàtica neix amb la voluntat de posar damunt la taula la importància de l'acció inmediata contra el canvi climàtic a tota la societat. A més a més, vol anar més enllà de la queixa i proposar solucions i alternatives en les quals s'impliquin tots els actors que vulguin fer una passa endavant i actuar davant del canvi climàtic. Amb aquest objectiu, el Moviment per la Justícia Climàtica organitza el fòrum "Canvi climàtic i alternatives: solucions per a un canvi de model a Catalunya". Aquest esdeveniment pretén analitzar aquest problema sota una perspectiva sistàmica dins de la qual el canvi climàtic esdevè l'arrel de gran part dels desequilibris i les injustícies existents en el nostre planeta, que van des de l'àmbit global al local, essent Catalunya el marc on es contextualitzarà les propostes que es presentaran. El Fòrum s'estructura al voltant de quatre àmbits que tenen una incidència directa sobre el canvi climàtic, sent els principals productors de gasos amb efecte d'hivernacle: energia, transport, agricultura i model alimentari, i urbanisme i habitatge. Entrada gratuita. Per apuntar-vos al Fòrum, feu servir aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1f2wPCj075fLI6PKriNdkzzkNoyGjUErFt_ts51soPEI/viewform Més informació a: http://justiciaclimatica.com/2015/11/09/forum-canvi-climatic-i-alternatives-solucions-per-un-canvi-de-model-a-catalunya/


6 de juny 2015 | 12.30 - 16.00

La Manduca No Caduca - Dinar Solidari a Banyoles

Dinar popular realitzat a partir d'aliments de descart de comerços i mercats locals, o sigui, productes que ja no es poden vendre pel seu aspecte, o perquè estan propers a la seva data de caducitat, però que conserven tot el seu valor nutritiu. Comptarà amb la participació d'Escudella Solidària als fogons i es pagarà amb donacions voluntàries d'aliments de llarga durada. El que es reculli s'entregarà a una entitat social. Serà un àpat sense residus: hauràs de dur els teus plats i coberts! Jornada dins el marc del Cicle de Consum Responsable organitzat per Limnos.


17 de maig 2015 | 10.00

Esmorzar d'aprofitament a Ítaca

El proper diumenge 17 de maig a les 10 del matí a l'Ermita de Santa Caterina (Torroella de Montgrí) tindrà lloc una nova activitat de la campanya El Valor dels Aliments. L'activitat consistirà en un esmorzar sota el títol "La Manduca no caduca" i s'emmarca dins el Festival Ítaca "III Marxa Popular del Montgrí". L'àpat es farà amb aliments d'aprofitament per reivindicar la lluita contra el malbaratament alimentari que és l'eix de la campanya El Valor dels Aliments.


22 de novembre 2014 | 12.00 a 16.00

Gran dinar contra el malbaratament a Barcelona

El 22 de novembre portem La Manduca No Caduca a Barcelona! La PAA (Plataforma Aprofitem els Aliments), de la que els NATUS formem part us convida al Gran Dinar Barcelona! Una acció participativa per una cultura d'aprofitament que s'organitza el 22 de novembre del 2014 a Barcelona.


24 de setembre 2014 | 16.00 - 21.00

La Manduca No Caduca: Jornada "El Decreixement: una realitat emergent"

Enguany se celebra l'any Europeu contra el malbaratament d'aliments. Amb la campanya LA MANDUCA NO CADUCA els NATUS, com a membres de la Plataforma Aprofitem els Aliments, volem sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica. Us animem a participar a totes les activitats i molt en particular la Jornada "El Decreixement: una realitat emergent"


20 de setembre 2014 | 10.00 - 19.00

Jornada d'aprofitament a Sant Narcís

Jornada d'aprofitament a Sant Narcís Aquest és un dels actes de la campanya La Manduca No Caduca. La jornada consta de diferents accions contra el malbaratament alimentari: un dinar solidari recuperat, xerrades, activitats infantils, i també activitats a favor de la reutilització i la reducció de residus.


6 de setembre 2014 | 09.00 - 16.00

La Manduca No Caduca: Jornada d'aprofitament a Santa Eugènia de Ter

Arrossada popular feta a partir de donatius d'aliments de comerços i mercats locals. L'àpat anirà a càrrec del col·lectiu Escudella Solidària-Cuinem Juntes i estarà obert a totes aquelles persones que hi vulguin participar. A canvi, es demanarà als assistents que portin aliments de llarga durada per a ser donats a l'entitat. Àpat sense residus! Recorda portar els teus plats i coberts! Jornada dins el marc de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter. Totes les activitats són gratuïtes.