Pots estalviar en la producció d’aigua calenta

La reducció del consum energètic domèstic pot contribuir en gran mesura a la reducció del consum total, i traduir-se això en una reducció de les emissions de CO2. Deixant de banda el tema de les fonts de producció energètica, el consum a les llars representa, a Catalunya, més del 30% del consum total d’energia. Així doncs, tots hi tenim molt a dir. (Font: IDESCAT 2009)

gràfic

L’estalvi energètic domèstic és important per reduir la petjada ecològica, però també per les nostres butxaques.  Tots som conscients dels múltiples i successius increment de tarifes de la factura elèctrica. Així que adoptar determinats hàbits, combinats amb petits trucs ens poden ser de gran utilitat i a més ens ajudaran a estalviar algun “caleró”.

dutxa

La producció d’aigua calenta representa un dels consums més elevats a la llar. Sovint no som conscients de la despesa energètica (i econòmica) que suposa l’ús d’aigua calenta. A casa, sempre disposem d’aigua calenta, i això és gràcies a que l’escalfador s’engega i apaga automàticament, sense que ens preocupem de com funciona. La millor opció és l’ús de col·lectors per a l’aprofitament de l’energia solar tèrmica. Si a casa no disposem d’aquestes plaques, sempre és millor fer servir el gas que l’electricitat, per la seva major eficiència. De tota manera, si no tenim més remei que fer servir l’escalfador elèctric, també podem aplicar alguns “trucs” i hàbits que ens ajudaran a minimitzar la despesa elèctrica.

  1. Rentar la roba amb aigua freda o a baixa temperatura. El 85% de la despesa elèctrica de la rentadora es destina a escalfar l’aigua.
  2. Desendollar l’escalfador quan haguem de ser uns dies fora de casa.
  3. Fer servir programadors i preveure quan i quanta aigua calenta necessitareu. De programadors n’hi ha de molts tipus i haureu de valorar quin s’adequa més a les vostres necessitats. D’aquesta manera garantiu que l’escalfador no està tot el dia escalfant l’aigua que es refreda i consumiu energia tant sols per l’aigua que realment necessiteu.

interruptor

Deixa un comentari