Teixint xarxes contra el malbaratament

El passat dilluns 26 d’octubre, la Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona va acollir Teixint xarxes per reduir el malbaratament, una trobada convocada per la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA). L’objectiu de l’encontre era estimular la coneixença i l’articulació d’estratègies conjuntes entre les diverses iniciatives que es duen a terme a nivell continental contra el malbaratament alimentari.

En Dani Vidal, de l'ANG, presentant el treball de l'entitat amb La Manduca no caduca i El valor dels aliments.
En Dani Vidal, de l’ANG, presentant el treball de l’entitat amb La Manduca no caduca i El valor dels aliments.
Treball col·laboratiu després de les presentacions.
Treball col·laboratiu després de les presentacions.
Assistents a la trobada Teixint Xarxes contra el malbaratament 2015 organitzat per la PAA, a Barcelona.
Assistents a la trobada Teixint Xarxes contra el malbaratament 2015 organitzat per la PAA, a Barcelona.

L’acte va comptar amb la intervenció inaugural de Tristram Stuart, activista del Regne Unit i promotor de campanya mundial Feeding the 5000. L’Associació Naturalistes de Girona hi va prendre part presentant La Manduca no Caduca, compartint espai amb iniciatives d’Espanya, Itàlia, França, Portugal i Grècia:

Un cop acabades les presentancions, les participants van prendre part en una sessió de treball amb l’objectiu d’identificar quines són les eines més efectives a l’hora de lluitar vers el malbaratament en diversos àmbits, així com identificar de manera col·laborativa quines són les principals dificultats o impediments a l’hora de desenvoulpar aquesta tasca.

La Plataforma Aprofitem els Aliments

La PAA és una associació sense ànim de lucre que aglutina persones i entitats que treballen per la cultura de l’aprofitament dels aliments. L’objectiu de la PAA és provocar el debat social sobre el malbaratament alimentari i posar-lo en l’agenda política, i fomentar el treball en xarxa entre els actors implicats en la cadena alimentària per promoure conjuntament solucions a aquest problema que té greus conseqüències econòmiques, ambientals i socials.

Deixa un comentari