La Manduca No Caduca és una iniciativa que pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre el malbaratament alimentari i les seves conseqüències ambientals i socials, d’una manera col·lectiva, convidant les persones a participar i crear juntes noves formes d’aprofitar millor el menjar  així com reflexionar sobre el model de consum que genera aquest.  L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG), conscient d’aquest problema va iniciar aquesta campanya l’any 2013. Al llarg d'aquests anys de treball hem aconseguit recuperar més d’una tona d'aliments que haurien acabat a les escombraries.

L'objectiu essencial d'aquesta iniciativa és evitar les pèrdues alimentàries que es produeixen al llarg de la cadena alimentaria, generant consciència i fent accions per reduir el malbaratament a les llars, als supermercats i botigues, i al mateix camp. Amb menys d’un terç del total de menjar malbaratat a la Unió Europea, els Estats Units i el Regne Unit, n’hi hauria prou per evitar la desnutrició de totes les persones del món.

Lamentablement, el malbaratament alimentari és una injustícia que no només afecta als humans. És una problemàtica mundial que té una greu incidència al medi ambient: canvi climàtic, desforestació, pèrdua de la biodiversitat, etc. 

Per tal de crear junts una nova consciència de consum i deixar enrere el malbaratament alimentari, fem La Manduca No Caduca. Descobreix com col·laborar!