Per Sant Jordi regala mooolt d’amor!

Aquest tutorial no segueix la línia “Converteix” dels altres però, he cregut que l’ocasió de la Diada de Sant Jordi és prou important per nosaltres com per no ensenyar-vos a fer una rosa! Animeu-vos a fer-ne una que de ben segur no es marcirà!

Materials:

  • Roba vermella (50 cm llarg x 8 cm ample) i verda
  • Feltre marró
  • Torreta
  • Espuma per omplir les torretes
  • Pals de fusta finets com els dels “pintxos”
  • Ràfia per fer el llaç final
  • Pistola de silicona o cola blanca
  • Màquina de cosir, preferiblement
  • Fil de cosir, agulla i estisores

Procediment:
1. Primer de tot, dibuixar els patrons en un paper o cartró per poder marcar-lo a la roba fàcilment. Mides roses: 50 cm llarg x 8 cm ample la part més elevada de la rosa.

santjordi

2. Cosir els patrons. Pel que fa el patró de la rosa, cal deixar un espai sense cosir a la base recta d’aquesta ja que posteriorment se li ha de donar la volta. Retallar els voltants del patró.  Pel que fa a la fulla, no cal deixar cap espai sense cosir però, un cop cosida cal fer-li un foradet al mig per només una banda de roba.

santjordi1

3. Girar els patrons amb l’ajuda d’un pal i planxar-los.

santjordi2

santjordi3

4. Un cop planxada la rosa, es cus en ziga-zaga la base d’aquesta i s’estira el fil perquè quedi la roba ondulada. Al final se li fa un nus perquè no s’escapi i perquè es mantingui ondulada.

santjordi4

5. S’apinya tota la rosa caragolant-la i es cus la base perquè no s’escapi.

santjordi5

6. Taaaxaaaan! Ja estan llestes les roses!

santjordi6

7. Seguidament es procedeix a muntar la rosa. S’agafa el pal de “pintxo” i es clava la fulla pel mig (que quedi la banda amb el forat a dalt, tocant a la rosa) i també la rosa. Per assegurar-nos que quedi ben fixada la podem enganxar amb silicona.

santjordi7

8. Finalment es prepara la torreta. S’omple d’espuma la torreta fins a dalt i se li enganxa amb silicona un tall de feltre rodó de la mateixa mida de la superfície. Es fa un foradet al mig del feltre perquè passi la rosa. És recomanable tapar el forat de la base de la torreta amb un tall de paper perquè no s’escoli la rosa.

santjordi8

9. Es clava la rosa amb una mica de silicona per assegurar que no es mogui i ja està llest això! Per fer-la encara més bonica es pot decorar la tija de la rosa fent-li un llacet amb ràfia o de qualsevol altre manera.

santjordi9

Deixa un comentari