“Sapos” d’Ernesto Navarro guanyador del 26è Concurs de Fotografia Naturalista de l’ANG

Un total de 828 fotografies de 182 fotògrafs han participat en la 26a edició del Concurs de Fotografia Naturalista, que ha lliurat els premis en un acte aquest divendres 8 de novembre de 2013 a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya. Aquesta edició té com a novetat un canvi en les dates, que s’avancen en el temps. L’acte de lliurament de premis s’ha avançat un mes, ja que normalment es duia a terme al desembre.

81_1r_premi_catgeneral_sapos_ernesto_navarro_2116_2__w2_404_230

Les premiades i finalistes es podran veure en una exposició a l’ERAM del 18 de novembre al 17 de gener.

Els premiats de la categoria General han estat:

PRIMER PREMI, de 600 €, trofeu i diploma a la fotografia titulada: “Sapos” d’Ernesto Navarro
SEGON PREMI, de 300 € i diploma a la fotografia titulada: “Cuando mi casa es un Sombrero” d’Antonio Liebana Navarro
TERCER PREMI, de 100 € i diploma a la fotografia titulada: “Veïns” de Sergi Garcia
A la categoria Foto denúncia, el primer premi ha estat per la fotografia “Medusas de plástico” de Sergi Garcia.

A la categoria Aigua, Natura i Costa Brava, el primer premi ha estat per la instantània “Esquitx” de Francesc Balaguer i Burillo i el segon premi per “Roques eternes” de Joan Bobet.

A la categoria Riu Ter, el primer premi ha estat per “Mini puente” de Miguel Angel Fernandez Rodriguez, el segon premi per ”Salt d’estrelles” de Joan Masdeu Viñas i el tercer premi per “Un riu amb vida II” de Jordi Bermejo Cabezas.

Per categories, s’han presentat 55 fotografies a la categoria Riu Ter, 107 fotografies a la categoria foto denúncia, 162 fotografies a la categoria Aigua, Natura i Costa Brava i 504 imatges a la categoria General.

El jurat que ha fet la selecció de les 40 fotografies finalistes i premiades ha estat format per Jordi Rocas, dissenyador i il·lustrador; Martí Artalejo, fotògraf professional; Martí Boada, naturalista; Enric Cortiñas, de l’Associació de Naturalistes de Girona, i Ponç Feliu, membre del Consorci del Ter.

D’altra banda, l’exposició de les fotografies finalistes i premiades en el 26è Concurs de Fotografia Naturalista es podrà visitar del dilluns 18 de novembre de 2013 al divendres 17 de gener de 2014 a l’Escola Universitària ERAM, Factoria Cultural Coma Cros, C. St. Antoni, 1 de Salt.

Tot i ser la 26a edició, l’objectiu principal del concurs es manté al llarg dels anys, i és el de crear una finestra oberta al món natural per tal de que ens mostri tota la seva bellesa i fragilitat. Que la gent pugui valorar i estimar el seu entorn més immediat i, alhora, els espais més allunyats de la terra per poder-los preservar.

El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Consorci Costa Brava, el Consorci del Ter i la Diputació de Girona. Compta amb la col·laboració d’AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Picapedrers i Marbristes Balliu, l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Galeria 35, Microgestió, el portal www.fotonatura.org, Impremta Pagès, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i la Generalitat de Catalunya.

Exposició de les fotografies premiades i finalistes del 26è Concurs de Fotografia Naturalista
Del 18 de novembre de 2013 al 17 de gener de 2014
Lloc: ERAM
Factoria Cultural Coma Cros, C. St. Antoni, 1 de Salt
L’horari és de dilluns a divendres de 9 a 19 h
Tancat el 6 de desembre i del 21 de desembre de 2013 al 6 de gener de 2014 (ambdós inclosos).

Font: Associació de Naturalistes de Girona

Deixa un comentari